4 ефективні домашні засоби від циститу / Все новости / Главная

Цистит — це запалення слизової оболонки сечового міхура, на яке найчастіше страждають жінки через особливості анатомічної будови їхньої сечостатевої системи. Його основна причина — бактерії, що проникають у сечовивідні шляхи. Для лікування циститу нерідко призначають антибіотики. Завдяки своїй бактерицидній дії вони швидко й ефективно усувають інфекцію. Водночас є безпечніша альтернатива — рослинний препарат Канефрон на основі золототисячнику, любистку і розмарину, які мають сечогінні, протизапальні й протимікробні властивості. Така комплексна дія — основа правильної терапії інфекцій сечовивідних шляхів.

Як полегшити симптоми й прискорити одужання

Цистит супроводжується частим сечовипусканням, свербінням і печінням, що спричиняють сильний дискомфорт. До того ж він може вразити нирки, негативно позначитися на здоров’ї піхви й перейти з гострої форми в хронічну, вимагаючи постійного лікування. За перших ознак рекомендується:

  1. Пити багато рідини, яка допоможе швидше вимити бактерії із сечовивідних шляхів і зменшити хворобливі симптоми. У цьому разі особливо корисним буде ромашковий, м’ятний, зелений, а також імбирний чай. Він допоможе заспокоїти запалені м’язи й внутрішні оболонки, запобігаючи спазмам і болю. Для приготування напою потрібно прокип’ятити свіже коріння імбиру і додати чайну ложку меду.
  2. Використовувати теплі компреси. Інфекція може спричинити болі й різі внизу живота через поєднання спазмів і запалення. Розслабити м’язи й усунути дискомфорт допоможуть компрес або пляшка з теплою водою, які можна притуляти до болючого місця кілька разів на день.
  3. Приймати вітамін С. Аскорбінова кислота зміцнює імунну систему й робить сечу кислішою і стійкішою до бактерій.
  4. Додати до раціону петрушку, яку можна вживати свіжою або готувати з неї відвари. Вона має протигрибкові й сечогінні властивості, які роблять її ефективним проти багатьох типів бактерій, у тому числі в сечовому міхурі й сечовивідних шляхах.

Інші альтернативні засоби

Ще один корисний продукт — журавлинний сік. Але останнім часом було одержано багато суперечливих результатів досліджень щодо його ефективності проти циститу. Журавлина містить активний інгредієнт — проантоціанідин А-типу, який запобігає прилипанню бактерій, зокрема кишкової палички, до слизової оболонки сечовивідних шляхів. Однак деякі результати показують, що є соки й добавки, які не містять достатньої кількості цього компонента. Аби користь була максимальною, для приготування відварів і соків потрібні свіжі ягоди. Безрецептурні препарати й домашні засоби допоможуть упоратися з легкою формою циститу. Якщо інфекція супроводжується стабільним підвищенням температури, затримкою сечі або сильним болем, треба звернутися до лікаря.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: